Visdom

For nylig stødte jeg på følgende to linjer i en salme: 

I den usleste mand eller kvinde, ser han perlen så kostelig skinne.

Det ramte mig og mindede om, at vi alle har et sted i hjertet, som ikke kan gå i stykker uanset hvad vi har været eller bliver udsat for. Dette sted rummer din sjæl som er ubetinget kærlighed, og uanset om du har kontakt til stedet eller ikke, så findes det, og det er DIN perle, som er uendelig værdifuld..

Dette sted og denne kostbare perle findes i alle – uanset om du er rig eller fattig, mand eller kvinde, direktør eller tigger. Nogle gange er det lettere for andre end for dig selv at se de kvaliteter du indeholder – at se din perle, men det er mit ønske for 2016, at vi alle bliver bevidste om, at også vi rummer en masse værdifulde kvaliteter, som kan skinne i vort eget liv og for vore medmennesker.

 

Vores dybeste frygt er ikke, at vi ikke du’r til noget. Vores dybeste frygt er, at vi er magtfulde ud over alle grænser. Det er vores lys, ikke vores mørke, som skræmmer os mest.

Vi blev født til at manifestere Guds storhed inden i os. Dette er ikke bare i nogle af os. Det er i alle.

Og når vi lader vores eget lys skinne, giver vi ubevidst andre mennesker lov til at gøre det samme. Når vi frigør os fra vores egen frygt, vil vores nærvær automatisk frigøre andre.

Nelson Mandela, 1994